perjantai 10. toukokuuta 2013

After Eight Cheese Cake

Työkaveri pyysi tyttärensä ylioppilasjuhliin jotain suklaista juustokakkua. Ajattelin, että vanhat reseptit on tehty tuhat kertaa. Löysin uuden reseptin jossa juustokakku paistetaan uunissa ja siihen tuli

After eight-suklaata. Mun juustokakut on aina niitä hyydykekakku-versioita ja ajattelin, että kokeilenkin uutta. Onneksi päätin kokeilla reseptiä ennen kuin tein varsinaisen tilauskakun, sillä eihän se menny niinku Strömsössä...

Ohjeessa sanottiin, että pohjaa pitää ensin paistaa 175 asteessa 5 minuuttia ja sen jälkeen tiputtaa uunin lämpo 125 asteeseen ja juustokakku uuniin 50 minuutiksi. Katselin huolestuneena neljänkymmenen minuutin kohdalla, että ompa se vielä vetistä. Ajattelin kyllä heti alussa, että on aika alhainen tuo varsinaisen kakun paistamiseen laitettu lämpötila. Noh sitten aloin googlailemaan samantapaisia reseptejä eikä montaa tarvinut lukea kun huomasin, että 125 astetta on aivan liian vähän. No, ei muuta kun lisää lämpöä uuniin ja tulihan siitä kakusta lopulta hyvä. 

Kakkua maisteltiin eilen mummoni luona, jossa otettiin varaslähtö äitienpäivään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti